Estetik Ortodonti Nelerden Oluşur?

 

Estetik Ortodonti Nelerden Oluşur?

Kozmetik ortodonti veya genellikle kozmetik ortodonti olarak adlandırılır, kalıcı dişlerin görünümünü iyileştirmek için belirli tipte sabit veya hareketli ortodontik apareylerin kullanılmasını içerir. En çok talep edilen tedavilerden biri de dişlerin düzleştirilmesi veya hepsinin birleştirilmesidir. Ortodonti, dişlerin pozisyonunu düzeltmek için diş teli veya çıkarılabilir apareyler gibi cihazlar kullanır. Kesin tedaviniz dişlerinizdeki sorunlara bağlı olacaktır.

Tedavinin uzunluğu, sorunun ne kadar karmaşık olduğuna bağlı olacaktır, ancak genellikle 4 ila 24 ay arasındadır. Estetik ortodonti daha kısa sürer, bazen 3 ay kadar kısa sürer, ancak dişlerin işlevinin değiştirilmesi gereken veya çekim yapılması gereken durumlarda tedavi 24 aya kadar uzayabilir.

Yetişkinler arasında, geleneksel ortodonti ile aynı sonuçları sağlayan, ancak demir diş telleri kadar görünmeyen estetik açıdan daha hoş bir işlemle kozmetik ortodontik tedaviler için büyük ve artan bir talep var. Örneğin günümüzde kozmetik ortodontik tedavilerde kullanılan braketler genellikle dişlerin doğal rengine uygun seramik, hatta çok daha az görünen şeffaf braketlerdir.

Estetik ortodonti, geleneksel ortodonti ile aynı etkinliğe sahiptir, ancak temel farkı, estetik veya görüntü faktörü ne olursa olsun, seçilen materyallere bağlı olarak geleneksel diş tellerinden biraz daha pahalı olmalarıdır.

Günümüzde ortodonti bursa uzmanlarının  en çok kullanılan tedavilerden biri de görünmez Invisalign ortodonti, diş yerleştirilene veya istenen pozisyona ulaşılana kadar vakaya göre haftalık veya iki haftada bir değişen farklı şeffaf splintlerin kullanılmasından oluşan yeni bir teknik olan görünmez Invisalign ortodontidir. Estetik, konfor ve fiyat ilişkisi en iyi olan, splintlerden oluştuğu için tamamen çıkarılabilen ve bu nedenle bugün piyasada var olan en hijyenik teknik olan, sürtünmeye neden olmayan ve sürtünmeye neden olacak unsurlardan oluşmayan sistemdir. ayrılabilir ve hastayı rahatsız edebilir.

Dişleri tedavi etmek için kullanılan braketler genellikle plastikten ya da titanyum ya da çelik gibi çeşitli metallerden yapılır ve genellikle hastanın dişleri arasında çok fazla farklılık göstermez. Kullanılabilecek birkaç malzeme seçeneği vardır: seramik, zirkonya, safir veya plastik. San Sebastian'daki Idiaquez Diş Polikliniklerinde ortodontik tedavilerde uzmanlaşmışlardır, böylece gülümsemenizi iyileştirmek istiyorsanız en iyi tedaviyi önerebilirler.

Estetik ve geleneksel ortodonti, aşağıdaki gibi diş problemlerini düzeltmek için kullanılır:

  • Bir maloklüzyon olduğunda yani üst ve alt dişler hizalanmaz, bu nedenle çiğnerken sığmazlar.
  • Malpozisyonlar, düzgün çiğnemeyi engelleyen yanlış büyüyen bir diş olduğunda.
  • Diş çapraşıklığı, aralarında boşluk olmayan birkaç dişin bir arada olması durumunda.

Bazı apareyler yetişkinlerde bu diş problemlerini düzeltebilir ve hem dişlerin hem de çenenin konumunu iyileştirebilir. Estetik ortodonti, ortodontik süreç boyunca hastanın gülüşünün görünümünü korurken etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ucuz Nikah Masası Süsleme Önerileri

Düğün Organizasyonu Nasıl Olmalı

Yaprak Porselen Diş Nasıl Yapılır?