Yaprak Porselen Diş Nasıl Yapılır?

 

Yaprak Porselen Diş Nasıl Yapılır?

Bu tedavi birkaç aşama ile gerçekleştirilir. Yaprak porselen diş tedavisinde ilk olarak diş yüzeyinin derinlemesine bir şekilde temizlenmesi gerekir. Diş hekimi, tedavisi yapılacak dişin üzerimde yer alan ince plak tabakasını silerek diş yüzeyinin temizlenmesini sağlar. Dişlerdeki sorunun durumuna göre de diş yüzeyinden ince bir tabaka aşındırma yapılması gerekebilir. Herhangi bir sorun olmadığı durumlarda genellikle alınan tabaka miktarı 0,5 ile 0,7 milimetre arasındadır. Bazı vakalarda bu aşama yapılmadan direkt olarak ikinci aşamaya geçilebilir. Bunun yapılabilmesi için prepless yöntemi kullanılır. Bu sayede dişte aşınma yapılmadan ikinci aşamaya geçilmiş olur. Yaprak porselen diş uygulamalarının ilk aşaması oldukça basittir. Hastaya herhangi bir anestezi uygulanmaz. Çünkü bu aşama acısız bir şekilde ilerler bundan dolayı hastada ağrı oluşmaz.

Yaprak Porselen Diş Tedavisinde İkinci Aşama

İkinci aşamada öncelikle porselen yaprak kaplama yapılacak olan diş ya da dişlerin dijital görüntüleri alınır. Bunu yapmanın iki yolu vardır. Ya manuel olarak diş kalıbı alınır ya da güncel ve dijital bir yöntem olan CEREC teknolojisi kullanılır. Elde edilen imajlar laboratuvara gönderilerek belirlenen ölçülere uygun yaprak porselen diş üretimine başlanır.

Yaprak Porselen Diş Tedavisinde Üçüncü Aşama

Bu aşama yaprak porselenin üretim sürecidir. Yaklaşık olarak 2-3 gün kadar sürebilir. Bu süre boyunca cilalanan ve dış plağı alınan dişlerin zarar görmemesi için geçici porselen diş kaplamaları ile diş kaplanır. Bu sayede hastada kalıcı yaprak porselenleri gelene kadar dişlerinde herhangi bir rahatsızlık oluşmaz. Üretimin tamamlanmasının ardından dördüncü aşama olan uygulamaya geçilir. Hazırlanan yaprak porselenler, özel bir diş yapıştırıcısı ile dişlere tek tek dikkatli bir şekilde yapıştırılır. İşlemin tamamlanmasının ardından gerek duyulursa törpüleme ve şekillendirme yapılabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ucuz Nikah Masası Süsleme Önerileri

Düğün Organizasyonu Nasıl Olmalı